contact

Door anders te kijken...

kun je anders gaan denken,

anders gaan doen,

anders gaan voelen,

anders gaan leven,

steeds meer in overeenstemming
met wie jij in je kern bent.

Rouwen om dat wat we verliezen door Corona

De wereld is in lockdown en daarmee zijn we onvermijdelijk ook allemaal op één of andere manier in rouw want in deze lockdown verliest ieder van ons wel iets. We verliezen het contact met de buitenwereld, nu van ons gevraagd wordt zoveel als mogelijk in ons eigen huis te blijven. Met de anderhalve meter maatregel verliezen we ook de voor velen zo noodzakelijke nabijheid van anderen. We verliezen dus allemaal wel iets maar in onze westerse maakbare wereld praten we niet graag over verlies.

Lees meer: Rouwen om dat wat we verliezen door Corona

In het vorige Blog Rouw is voor de innerlijke vrouw I, kon je lezen wat er gebeurt met de leden van jouw innerlijke familie bij een plotseling verlies? Dit blog gaat over het zware werk dat er bij verlies op het bordje van ieders innerlijke vrouw ligt. Het maakt helder dat de draagkracht van de innerlijke vrouw dan behoorlijk op de proef wordt gesteld.

Lees meer: Rouw is voor de innerlijke vrouw II

Jouw weg van verlies naar groei

Workshop 'Mijn unieke rouwproces'

De dood hoort evenzeer bij het leven als het leven zelf, maar geconfronteerd worden met de dood en het verlies van een dierbare is zeker in ons huidig tijdbeeld, waarin alles succesvol en oneindig moet zijn, niet gemakkelijk. Mede daardoor wordt er maar weinig gesproken over de dood en alles wat je doormaakt als het verlies van een dierbare je overvalt, terwijl je juist dan, in die periode, behoefte hebt om je verhaal te blijven vertellen.
Het kunnen vertellen van je verhaal is belangrijk omdat hierdoor jouw nieuwe realiteit langzaam tot je door kan dringen en je deze langzaam kunt gaan aanvaarden.

Lees meer: Jouw weg van verlies naar groei

Rouw is voor de innerlijke vrouw I

Werken met de innerlijke familie bij een plotseling verlies.

Elke persoon heeft zijn eigen innerlijke familie in zich: een innerlijke man, vrouw, jongen en meisje. Alle vier reageren ze anders op het plotselinge verlies van een dierbare. In dit blog lees je hier meer over. In een later te publiceren deel II vertel ik meer over hoe de innerlijke vrouw de innerlijke familie overeind houdt in de periode na het overlijden van je naaste.

Ben je nog niet zo bekend met de innerlijke familie, lees dan eerst het blog: maak kennis met je innerlijke familie.

Lees meer: Rouw is voor de innerlijke vrouw I

Hoe het na een barre winter toch weer lente wordt.

De troostende en helende werking van natuur bij verlies en rouw.

"Ik kijk om me heen en zie de eerste sneeuwklokjes uit de grond komen, het past niet en kan niet bij hoe ik me voel. In mij is alles nog dood en winter. Het raakt me hoe het de natuur weer opnieuw is gelukt om zich na de barre winterperiode als hernieuwd te tonen, de kracht van het eerste, zich door de sneeuw heen duwende leven, is enorm en als ook enkele weken later de eerste tekenen van de zich in de grond bevindende tulpenbollen zichtbaar worden in mijn grasveld, dan breekt er iets in mij.

Lees meer: Hoe het na een barre winter weer lente wordt

Maak kennis met jouw innerlijke familie

Afgelopen jaar ontving ik het certificaat om anderen te mogen coachen met behulp van de methode schilden van de innerlijke familie. Grondlegger van dit model is psychologe Arienne Klijn en bij haar volgde ik de basistraining. 

Inmiddels ben ik superenthousiast en heb ik gezien hoe snel deze methode door iedereen wordt opgepakt en hoe gemakkelijk de mensen met wie ik het afgelopen jaar mocht werken, in staat zijn om het model na een duidelijke introductie toe te passen op de verschillende situaties in hun leven. Hoog tijd om er eens iets meer over te vertellen in dit blog!

Lees meer: Maak kennis met jouw innerlijke familie

Hoe wandelcoaching werkt voor Claire


Al wandelend door het bos vertelt Claire me in grote lijnen haar levensloop. Veel te lang heeft ze zich zelf weggecijferd voor anderen. In haar relatie wordt ze niet gewaardeerd of zelfs maar gezien. Haar wensen en verlangens doen er niet toe. Enkele maanden geleden heeft ze de relatie met haar partner voor de derde keer beëindigd. Twee keer is ze bezweken voor zijn smeekbede om hem niet te verlaten en ging ze naar hem terug. Nu ze heel bewust definitief voor zichzelf heeft gekozen, heeft ook haar enige zoon het contact met haar verbroken. Hij kan haar keuze niet accepteren.

Lees meer: Hoe wandelcoaching werkt voor Claire