headerhout

De dood hoort evenzeer bij het leven als het leven zelf, maar geconfronteerd worden met de dood en het verlies van een dierbare is zeker in ons huidig tijdbeeld, waarin alles succesvol en oneindig moet zijn, niet gemakkelijk. Mede daardoor wordt er maar weinig gesproken over de dood en alles wat je doormaakt als het verlies van een dierbare je overvalt, terwijl je juist dan behoefte hebt aan een hand die je mee neemt. 

De activiteiten van Natuurale rondom rouwverwerking helpen je bij het omgaan met de veranderde situatie en het opnieuw invulling geven aan het leven zonder de overledene. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de laatste wetenschappelijke inzichten op dit gebied en geput uit persoonlijke ervaringen met dit proces. 

Rouwverwerking na zelfdoding

Het verlies van een naaste op een traumatische manier zoals bij zelfdoding maakt het rouwproces extra complex. Naast de shock en het inmense verdriet is er vaak sprake van schuldgevoelens en schaamte. De vraag of je het had kunnen voorkomen, de boosheid, de angst of het zich kan herhalen in de familie en soms ook de opluchting na een langer durende dreiging, maken dat je voor een extra moeilijke taak staat wanneer je de grip op je leven weer terug probeert te krijgen. De zoetocht naar de betekenis of de zin van een dergelijke dood is juist dan heel erg belangrijk maar ook extra moeilijk.

Er zijn meerdere situaties die het rouwen na verlies extra complex maken. Juist dan kan ik door mijn persoonlijke ervaring goed begrijpen wat er zoal door je heen gaat en je steunen in dit proces.

 

Je kunt bij Natuurale terecht voor:

Individuele rouwverwerking

Wandelcoaching bij rouwverwerking

Rouwverwerking in het Natuurale Levenswiel

Lezingen over rouw en verlies

Rouwverwerking in groepsverband:

nathaliecocki

 

Het groepsaanbod rondom rouwverwerking is ontwikkeld en wordt aangeboden door Rouwverwerking Midden-Limburg, een samenwerkingsverband tussen Natuurale Nathalie Graef (links) en Cocki Young (rechts). 

Cocki Young heeft ruime ervaring in het luisteren naar het verhaal achter het verhaal. Ze heeft de opleiding Spiritueel Werker, Narratieve therapie en Stervensbegeleiding afgerond, is counseler bij depressie en rouw en volgt momenteel de opleiding tot creatieve therapeut.