headerhout

Afscheid nemen is het moeilijkste in het leven. Je leert het eigenlijk nooit.

Iedereen wordt in zijn leven vroeg of laat geconfronteerd met het verlies van een dierbare. Het verlies voelt vaak nog lange tijd heel onwerkelijk. Je wordt overspoeld door heel veel verschilldende emoties en weet soms geen raad meer met de situatie waarin je ongewild terecht bent gekomen. Het gemis doet vaak intens pijn en het doet je ook meer en meer beseffen dat je leven voorgoed is veranderd. Er zijn soms vele reikende handen om je heen en toch kun je het gevoel hebben dat je er helemaal alleen voor staat. Rouwen is zwaar en uitputtend, het is een proces waar je zelf doorheen moet gaan, hoe moeilijk dat ook is maar gelukkig hoef je het niet alleen te doen.

Deelname aan de vier themabijeenkomsten 'Ik rouw... en hoe nu verder?', helpt je om beter door deze moeilijke periode heen te komen. 

Themabijeenkomsten

Tijdens vier themabijeenkomsten kun je ontdekken wat er allemaal hoort bij een normaal rouwproces en krijg je inzicht in hoe jijzelf omgaat met het verlies.Daarnaast krijg je tips en meer inzicht in dat wat het rouwproces lichter kan maken. Je zult ervaren dat je daardoor meer grip krijgt op het rouwproces waardoor je ook weer meer grip krijgt op je leven.

De bijeenkomsten gaan over de volgende thema's:

  • Omgaan met gevoelens
  • Goed zorgen voor jezelf
  • Omgaan met gedachten
  • Rouwen doe je niet alleen

 

         1tranenn       ppaardenbloemveld        hart        btuinb

 De vier themabijeenkomsten Ík rouw en hoe nu verder?':                                          

  • zijn geschikt voor mensen die recent een dierbare hebben verloren en behoefte hebben aan ondersteuning bij dit verlies.
  • duren elk 1½ uur.
  • kosten 30 euro per bijeenkomst, inclusief BTW, koffie en thee. Bij deelname aan alle vier de themabijeenkomsten ontvang je een gratis individueel ondersteuningsgesprek.

 

Datum: zie de agenda 

De Ondersteuningsgroep is tot stand gekomen en wordt aangeboden door Rouwverwerking Midden-Limburg, een samenwerkingsverband tussen Natuurale en Cocki