home1

Door anders te kijken...

kun je anders gaan denken,

anders gaan doen,

anders gaan voelen,

anders gaan leven,

steeds meer in overeenstemming
met wie jij in je kern bent.

Het leven voltrekt zich altijd als een cyclisch proces, een cirkel, een wiel, dat is wat de natuur ons laat zien. Na de winter volgt er weer een nieuwe lente, na elke nacht volgt er weer een nieuwe ochtend. Elk zaadje heeft de potentie om uit te groeien tot een plant, die vruchten en vervolgens opnieuw zaad voort zal brengen. De activiteiten van Natuurale helpen je om je bewust te worden van deze cyclus en je er (opnieuw) mee te verbinden. 

We zijn allemaal op zoek naar wie we in de kern zijn, de zoektocht naar onszelf,onze persoonlijke ontwikkeling of persoonlijke groei. Het leven kun je dan zien als een spiraal waarbij je vergelijkbare ervaringen (patronen) meerdere keren in je leven voorbij ziet komen maar telkens op een ander niveau beleefd vanuit een ander perspectief. Deze zienswijze is verbeeld in het unieke Natuurale Levenswiel waarin de cyclus van het leven en de zoektocht naar onze unieke kern ook echt door jou ervaren kan worden.

Door te zien dat je als mens onderdeel uitmaakt van de natuur en daarmee ook onderworpen bent aan de zelfde cyclische processen, kun je anders gaan denken over dat wat je overkomt en leren om er anders mee om te gaan. Veranderen begint bij anders kijken naar de wereld om je heen en naar jezelf.

bechinaceabzaadechinaceabstokroosbzaadstokroos

 Dit is het einde, zegt de rups. Dit is pas het begin, zegt de vlinder.