home1

Wat zie jij in een veld met paardenbloemen?

Een veld vol met onkruid...

of een veld vol met honderden wensen?

Het gezicht achter Natuurale

Mijn naam is Nathalie Graef en ik werk als coach / psychosociaal therapeut voornamelijk met mensen met een intense verlieservaring. Na verlies wordt je geconfronteerd met rouw en ik heb zelf intens beleefd wat rouw met je kan doen, hoe je de bodem onder je voeten kunt verliezen en hoe groot de strijd kan zijn om je leven weer opnieuw vorm te geven. 

Als professional inspireer ik jou om eens met andere ogen te kijken naar jezelf en de wereld om je heen. Ik kan je helpen te ontdekken welke onbewuste overtuigingen ervoor zorgen dat je maar blijft vasthouden aan onwenselijke patronen maar ook met het echt doorvoelen en verwerken van de verschillende emoties die je tegenkomt in de moeilijke momenten van je leven. Ik kan je helpen weer opnieuw grip te krijgen op het leven en het leven opnieuw op te pakken. Dat is waar het uiteindelijk om gaat dat jij het leven kunt gaan leiden waar jij zelf voor kiest.

Wielwerktherapeut / Tria Wandelcoach / Schildencoach Innerlijke Familie 

Ik word in mijn werk geïnspireerd door de symbolieken uit de natuur en maak ook regelmatig gebruik van de positieve invloed van de natuur, bijvoorbeeld tijdens een sessie wandelcoaching. De natuur is in vele opzichten voedend en helend en laat ons zien dat elk einde ook altijd weer het begin is van iets anders, iets nieuws. Dat het leven zich voltrekt als een cyclisch proces, een wiel dat altijd in beweging is. Dat besef kan je helpen wanneer je ervaart dat het leven tegenzit en je wordt gedwongen om het roer om te gooien of een nieuwe start te maken. Daarnaast kan het zoeken van verbinding met de natuur een heel troostende werking hebben bij verlies.

Werken aan de hand van dit cyclische wiel is Wielwerk en ik ben sinds 2015 een gediplomeerd Wielwerkcoach en sinds 2017 Wielwerktherapeut. In mijn aanpak ga ik ervan uit dat ons gedrag altijd voortkomt uit een samenspel van onze gedachten, emoties en ons fysieke lichaam.

Geboeid door de manier waarop natuur en coaching prachtige samengaan, ben ik me ook gaan ontwikkelen tot Wandelcoach. In 2015 heb ik daarvoor de opleiding tot Wandelcoach volgens de TriA-methode gevolgd bij Wandelcoach Nederland.

In 2018 heb ik me verder ontwikkeld als Schildencoach - Innerlijke Familie. Een vernieuwende werkwijze gebaseerd op diverse stromingen in de psychologie, met name  de systemische psychotherapie, archetypen, en de levenswijsheid van de natuurvolkeren. Een methode die snel inzichtelijk maakt wat er precies aan de hand is en hoe je tot een oplossing kunt komen van jouw probleem. Als coach leer ik jou je kwaliteiten effectief in te zetten in de interactie met anderen.

Mijn professionele achtergrond in de Gezondheidszorg

In 1995 ben ik na mijn studie Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam begonnen met mijn loopbaan in de Geestelijke Gezondheidszorg in Delft. Binnen deze sector heb ik verschillende beleids- en managementfuncties uitgevoerd en uiteindelijk vond ik mijn passie in het vak van preventiewerker. Met het ontwikkelen en managen van regionale preventieprojecten in de regio Eindhoven ontwikkelde ik de nodige kennis over factoren die bijdragen aan het ontstaan van psychische problematiek maar ook aan de mogelijkheden die er zijn om deze problematiek te voorkomen. 

Mijn professionele achtergrond als Meester Herborist

Toen in 2008 mijn derde kind werd geboren, besloot ik mijn loopbaan binnen de Geestelijke Gezondheidszorg te beëindigen en naast het opvoeden van drie jonge kinderen ook gehoor te geven aan mijn groeiende belangstelling voor kruiden en de natuur. Ik volgde de opleiding tot Herborist en Meester Herborist aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg en raakte steeds meer gefascineerd door de kruiden, de natuur en de preventieve en helende mogelijkheden ervan. In 2011 haalde ik mijn diploma Meester Herborist en ik vind het nog steeds bijzonder om de duizenden jaren oude kennis omtrent de toepassingsmogelijkheden van kruiden ook uit te mogen dragen. 

Mijn persoonlijke ontwikkelingsproces en levenservaringen

In 2011 werd mijn leven hevig overhoop gehaald toen mijn partner zonder enig voorteken uit het leven stapte. Met drie jonge kinderen en duizenden vraagtekens bleef ik ontredderd achter. De zogenaamde zekerheden in het leven verdwenen als sneeuw voor de zon en ik voelde me tot op mijn ziel afgebroken. Maar in dat diepe dal vond ik ook de persoon die ik in de kern ben, samen met een enorme portie vechtlust. Met alle kennis die ik in mijn leven had vergaard, was er voor mij maar één weg. Ik moest de pijn aangaan en de rouw omarmen om erger te voorkomen. De preventiewerker in me hield me op de been en de natuur met al zijn metaforen gaf me troost. Als vanzelf ging ik me verdiepen in thema’s als de dood, rouw, de ziel, en het lukte me om het verdriet en de pijn te transformeren naar kracht waardoor ik als mens kon groeien en Natuurale kon ontstaan. Instinctief was ik op heel veel verschillende manieren met rouwverwerking aan de slag gegaan. 

 

 

linkedin afb