headergoudsbloem

De Beegderheide

Binnen loopafstand van de tuin van Natuurale begint Natuurgebied de Beegderheide. Dit gebied vindt zijn oorsprong tijdens de laatste ijstijd. Kenmerkend voor dit circa 300 ha. grote bos- en heidegebied zijn de tientallen grotere en kleine vennen. Door de nodige hersteloperaties zijn er weer diverse zeldzame plantensoorten zoals de Klokjesgentiaan, de Ronde zonnedauw en het Duivels naaigaren op de Beegderheide te vinden.

De kruidenwandeling

Laat je meenemen door Nathalie Graef en Yvonne Collin-Sieben (beiden Meester Herborist) voor een kruidenwandeling op de Beegderheide. De wandeling is een uitnodiging om eens goed om je heen te kijken. De typische vorm van dat ene hele kleine bloemetje verraadt vaak al veel over de volksnaam of de toepassingsmogelijkheden ervan en bij de vele kruiden en bomen die we onderweg tegenkomen horen ook bijzondere oude verhalen. Een kruidenwandeling is elk seizoen weer anders en kan je inspireren om ook eens te kijken naar dat wat het specifieke seizoen kan vertellen over jouw eigen leven.

De wandeling duurt ongeveer twee├źneenhalf uur. 

Prijs is 10 euro per persoon.

Datum: zie de agenda of in overleg

Het is mogelijk om de wandeling na afloop af te sluiten met een kop kruidenthee en een kruidige lekkernij (vooraf reserveren).

kruidenwandeling2beegderheidedkruidenwandeling1beegderheidee